Nå er det slutt

Alt er vår skyld. Nå er det umulig å snu. Nå vil katastrofene komme, èn etter èn. Verden som vi kjenner den idag, vil snart være borte. 

FN sendte idag ut en rapport, som bekrefer at det er for sent å snu klimaendringene. For å si det på en annen måte: Vi er ikke forberedt, og vi kommer heller ikke til å kunne bli det. 

Blant annet skrives det at Golfstrømmen vil svekkes med 20-30% innen 2050. Dette vil gjøre #Norge nærmest ubeboelig. Det antas at Golfstrømmen vil kollapse innen 50-60 år fra idag. 


Norge vil gå inn i en ny istid. Sist gang dette skjedde, var for 11.700 år siden. 

Mange vil nå tenke at dette ikke skjer. Hvorfor skal man tenke at dette ikke skjer, når det har skjedd tidligere?

Hva er det som gjør at vi tror vi er skånet for de katastrofene som har rammet Jorden flere titalls ganger tidligere? Det er ikke noen vits i å si at vi må begynne å innse alvoret. Det er uansett for sent. Nå vil først naturkatastrofene bli verre og verre, noe som etterhvert gjør at Golfstrømmen vil "snu" eller svekkes. Ketchup-effekten trer i kraft. Når det først kommer, så kommer det skikkelig. 


#Trondheim, #Sør-Trøndelag i 2011


#Notodden, #Telemark i 2013

Velger å bruke bare bilder fra Norge i første omgang. For å vise at dette er ikke noe som skjer "alle andre". Det skjer med deg. Det skjer med naboen din, familien din. Generasjoner født etter 1980 vil høyst sannsynlig få oppleve en verden som blir mer og mer sårbar for naturkatastrofer. 


#Gudbrandsdalen, #Oppland i 2011

Antall #naturkatastrofer i Norge har økt betraktelig de siste 10 årene. I Verden har antall naturkatastrofer økt med over 800% de siste 10 årene. Flere hundretusener av mennesker dør, hvert eneste år. 

Liksom.. Noen lurer kanskje på hvorfor jeg skriver mye om dette. Det er ganske enkelt fordi det interesserer meg. Media kan ikke alltid skrive sannheten om dette temaet, da det ville skapt panikk. Verden kommer til å forandre seg.

Land kommer til å bli lagt under is. Millioner må enten flytte på seg, eller dø. Vi går en usikker fremtid i møte. Det har det aldri eksistert noen tvil om, og nå er det altså bekreftet fra FN.

Konsekvensene etter klimaendringene vil ikke snu. Det er for sent. 

Tror du Verden etterhvert vil bli totalt forandret innen 2050? 

60 kommentarer

Jeg tror at verdenen vil forandre seg totalt, når det vil skje vet jeg ikke...men det kommer garantert til å skje.

herrregud jeg vil ikke dø

Det går fremdeles an å prøve å tilpasse seg de endringene som kommer. Hvis det blir ubeboelig her oppe, går det an å flytte seg litt lengre sør. Dessuten er det ikke sånn at teknologien kommer til å forbli den samme som den er akkurat nå for alltid.

Har troen på at vi kan klare å overleve en istid, men det spørs hvor mange. Hvis alle de 7 miliardene skal presse seg sammen i områder hvor det er trygt, må det jo bare bli kriger og hungersnød.

Silje Kristine

så sykt skummelt :o

ENDELIG en annen blogger som skjønner det. Har mast om dette i årevis, og blitt fnyst av og ledd i trynet. Ingen skjønner alvoret, og jeg som faktisk gjør det, gleder meg. Det høres kanskje fryktelig ut, men å oppleve "verdens ende" er noe jeg har sett frem til.

Om det er aphobis (meteoritten) som treffer, en naturkatastrofe, eller generell klimaendring bryr meg ikke. Jeg vil bare oppleve det.

Verden vil garantert forandre seg.

Blir så irritert når jeg forteller folk dette, men de tror meg ikke. Helt enig i det du skriver, bra du deler dette :)

dragonqueen: Jeg tror det allerede er igang. Sakte men sikkert vil det bli verre og verre liksom

Fannyyye: Alle dør en gang :p

Helt sykt! Folk får det ikke inn i hue før det er forsent...

nnugg: Ja, det er selvfølgelig en mulighet. Det kommer selvsagt til å bli tidenes kaos når det skal utføres, ehe. Hungersnød er èn av mange ting, ja.

Silje Kristine: Jaa :p

Gunnhild Resell Rød: haha, det blir litt sånn. Dette er utrolig interessant, ikke minst fascinerende. Både hvor utrolig ignorante mennesket er til verdens "undergang" og det faktum at vi faktisk gir faen i planeten vår. Kan vel ikke kalle mennesket for intelligent, sånn egentlig.

Hehe :-) Takk for kommentar!

theresekristina: Meget sannsynlig det jaa

Marit Halvorsen: Ja! Nei, typisk det.. Allerede nå ser man tydelige tegn på at noe kommer til å gå utrolig galt, en eller annen gang i fremtiden.

flowershart: Utrolig dumt as.. Får håpe de innser det snart :)

Det har vært i mange år allerede....dette er jo ikke noe nytt, det er bare ikke så lett å gjøre noe med det, men vi kan i hvert fall gjøre så godt vi kan

dragonqueen: Ja, det kan vi, men det vil nok ikke stoppe utviklingen.

Nei, det vil det nok ikke.....men vi kan nok bremse den en del. For det har gått for langt i så mange år alt at vi kan ikke stanse det

dragonqueen: Jaa, sant det. :)

Var det menneskenes skyld sist gang det skjedde også????

Livsrom: Ikke i like stor grad som nå, nei. Hvordan?

er spennende, men jeg har ingen anelse hvordan det vil være om 40 år, vi får jo krysse fingrene nesten.

daydreamersdiary: Hvis utviklingen fortsetter slik den har gjort de siste 10 årene ligger vi tynt an :p

Håper på det beste, men tror også at dette kommer til å skje. Skjønner ikke at folk kan være så rolige angående dette. Det er(var) jo viktig å gjøre noe med.

Jeg tror nok også at verden vil forandre seg. I hvilken grad, og til hvilken tid er bare gjetninger, men at vi er skyld i det selv, er det vel liten tvil om..

Veldig fint at du tar opp et tema som dette, det er mange som nekter å tro på det og bare snur ryggen til og fortsetter som før. Jeg tror og er redd for at mye kommer til å forandre seg innen 2050, hvis det FN sier stemmer er det vel bare å vente også får vi se hvordan det går.

emodraw: Ja selvfølgelig er det viktig.. Liksom, folk har prøvd i flere tiår å forandre dette. Det er ikke noe vi fikk vite om for 5 år siden liksom. Nå er det ganske enkelt for sent :p

ingrid: Ja.. Det vil bli store konsekvenser, noe vi allerede har sett liksom. Ting har allerede utviklet seg til det ekstreme etter min mening. Å ja, vi er nok i stor grad skyldige for dette selv.

Anita Westengen Lie: Altfor mange, dessverre. At media "ikke har lov" til å skrive for mye om dette av den enkle grunn at det skaper panikk er helt på trynet. Det er nettopp det vi alle burde hatt. Panikk. Det er grunn til å ha litt panikk nå, liksom.

jeg hadde egentlig en anelse at noe kom til å skje om ikke så alt for lenge..

har vel enklig alltid vist at en dag går verden under med et smell. så er vel ikke akkurat så veldig overraska hehe. tanke på og se naturen kjempe mot oss. fassinerer meg litt og se alt skje på en gang.

Kan du gi meg noen kilder til hvor du har funnet denne informasjonen?

Noe kommer nokk til å skje, ja, men det er vel ikke det lureste du gjør å legge ut sånne innlegg på blogg.no med tanke på de litt yngre? Mange får jo angst av sånt. Det er nokk av det på tv av og til liksom :)

Jeg skulle også likt å sett kilder oppført her?? haha...

Faktum er at mennesket gjennom alle tidsaldere har trodd at verden kom til å gå under mens de selv levde. Noen vil jo selvfølgelig få rett til slutt, men dette skjer neppe i løpet av de neste 50 årene.

Jeg hadde ikke solgt bil og hjem enda hvis jeg var dere ;D

Jeg vet,og jeg synes det er litt skremmende..

jknegledesign: Jaa, tror de aller fleste har hatt det, egentlig

maykipus: Jaa, er fascinerende :)

Appelsinpiken: VG og CNN har nylig skrevet artikler om dette. Ellers har flere uavhengige blogger også skrevet. Greia er at media ikke har lov til å "varsle" eller dele informasjon om noe som kan skape panikk, uansett hva det er, så det skrives veldig "grovt" om du skjønner hva jeg mener?

Linda Breivik: Hva mener du? Dersom noen er for unge til å lese ting på Internett, må foreldre passe bedre på. Bloggen min er ikke akkurat det verste man kan lese på nettet.. :p Fins verre ting enn dette, og dersom man ikke er gammel nok til å lese, er man vel heller ikke gammel nok til å faktisk forstå innholdet i dette innlegget, kanskje..

Hmmmmm: Hvorfor skjer ikke dette iløpet av de neste 50 årene?

Leste artikkel på VG som fikk meg til å fullføre dette innlegget. Tidligere har jeg sett flere titalls innlegg i utenlandske aviser og blogger. Er en regel som sier at media ikke har lov til å skrive om saker som kan skape panikk i befolkningen, derfor er det begrenset med informasjon.

Når det skrives at i rapporten til FN meldes det at det er for sent å snu klimaendringene, da kan det tolkes på bare èn måte. Når Golfstrømmen i tillegg nevnes, å at den med STOR sannsynlighet kommer til å svekkes eller snu om kort tid, blir det ubeboelig her i Norge. Det har skjedd før, og det er en 100% garanti for at det kommer til å skje igjen. Når? Om rundt 50 år. Prosessen har skutt fart.

camilovesalmosteverything: Er ganske skremmende ja

Jeg tviler ikke på det, jeg bare trenger å se flere kilder og lese litt mer før jeg føler jeg kan diskutere dette aktivt med andre mennesker. Inkludert deg c:

Appelsinpiken: Fant det på VG og Aftenposten jeg, pluss at jeg har lest om det flere andre steder.

Artikkelen jeg brukte til å skrive dette innlegget: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Umulig-a-stanse-klimaendringene-7285733.html#.UhXsiJI9K1O

VG:
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/klimatrusselen/artikkel.php?artid=10100141

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/klimatrusselen/artikkel.php?artid=10100913

Det finnes mange blandt den yngre generasjon som ikke er så dumme serru, men joda ;) Du har vel et poeng.

Vel, dette er jo triste nyheter for dere, men helt ærlig føler jeg ikke store sympatien. Vi, menneskerasen, har hatt lang tid til å ta grep om situasjonen. Vi har sett varslene og visst hva som ventet oss. Men det ligger i vår natur å stue ting langt under teppet og bakerst i skapet, og tenke at vi "tar det i morgen" hver eneste dag frem til "i morgen" ikke lenger kommer. Først da setter vi oss ned og griner høylytt og lenge, jamrer om at vi "ikke visste", og hvor mye vi så gjerne skulle gjort annerledes 'om vi bare hadde visst'.

Personlig kommer jeg neppe til å eksistere på denne kloden i 2050, og tar det dermed med knusende ro. Men for resten av dere, er det jo selvsagt ganske bedritent.

Vel, dette er jo triste nyheter for dere, men helt ærlig føler jeg ikke store sympatien. Vi, menneskerasen, har hatt lang tid til å ta grep om situasjonen. Vi har sett varslene og visst hva som ventet oss. Men det ligger i vår natur å stue ting langt under teppet og bakerst i skapet, og tenke at vi "tar det i morgen" hver eneste dag frem til "i morgen" ikke lenger kommer. Først da setter vi oss ned og griner høylytt og lenge, jamrer om at vi "ikke visste", og hvor mye vi så gjerne skulle gjort annerledes 'om vi bare hadde visst'.

Personlig kommer jeg neppe til å eksistere på denne kloden i 2050, og tar det dermed med knusende ro. Men for resten av dere, er det jo selvsagt ganske bedritent.

Barbie W.: Utrolig godt skrevet :)

Linda Breivik: hehe :- )

Da artiklene du viser til gir et ganske mørkt og dommedagsfylt inntrykk vil jeg gi litt håp til de som nå sitter og har mistet alt håp. At vi dreper planeten er nok ingen hemmelighet lenger, men på samme måte som menneskeheten er sin egen nemesis er vi også kilden til de mest utrolige og vanvittige bragder. Hadde du for 1000 år siden sagt at konstruksjoner kan transportere opp til 500 mennesker fra kontinent til kontinent i luften ville folk sagt "umulig", på samme måte kunne du for 50 år siden sagt at vi kan sende filer som inneholder "hele" menneskets historie over et "inter-nett" på noen minutter. Poenget er at da vi tror alt er slutt og at "alt" er oppnådd bryter vi en ny grense, lov eller en ny "umulighet". Håper ikke jeg bryter din hensikt med å motivere folk til å skjerpe seg, liker ditt forsøk på å opplyse, men det er kanskje bedre å gjøre det ved å tenne håp i stedet for å slukke det helt - vær mer reflektert, se flere alternativ?

Ja det haster, men vil du velge å gi opp før det er over eller fortsette å prøve?

joda: Skjønner hva du mener.. Men liksom, på et eller annet tidspunkt må mennesket gi tapt mot naturen. Vi har lekt med naturen i årevis. Demmet opp vann, bygd vegger langs kystlinjer osv osv.. Du skjønner hvor jeg vil. I tillegg til alt dette, har vi ødelagt klimaet, noe som gjør at værsituasjonen forverrer seg. Det ser vi bevis på. Jeg mener at vi heller burde forberede oss på dommedag, eller noe som kan kalles en ekstremkatastrofe snart. Den kommer, vi vet bare ikke hvordan, eller hvor mye den vil ramme. Kanskje har vi sørget for at vi overlever ved hjelp av den teknologien vi har til rådighet.

Tanya Branum Johansen

Ja, vi mennesker har STOR skyld i den drastiske forandringen som skjer med verden vår. På en annen side tenker jeg at kloden har en egen syklus med istider og tørketider. På et vis skulle man tro at vi er på vei mot varmere tider siden gjennomsnittstemperaturen på jorden har økt, det snør ikke før lillejulaften eller julaften, det virker som om at årstidene forflytter seg i forhold til vår kalender. Eller er er den økte temperaturen en slags forvarsel/forberedelse for den bitende kulden som sakte men sikkert nærmer seg? Istider og tørketider har kommet og gått i millioner av år, men jeg tror vi mennesker har hjulpet å sette fart i prosessen. Vet ikke helt hvilke retninger jeg skal peke når det gjelder dette temaet, er så mange teorier i alle retninger at man ikke vet helt hva man skal forholde seg til. Ser ikke bort ifra at det kommer en istid, men om 50 år så vil jeg sitte like godt planta i sofaen som nå. Tviler på at Norge er blitt en isklump til da og tror ikke at vi lever i store grupper med hungersnød, forfrysninger og pest rundt oss. Dette er basert på endel fakta jeg har plukket opp gjennom årene og en god del teori.

Tanya Branum Johansen: Veldig enig i mye av det du sier.

Du sier det blir varmere.. Liksom, greia med det at når det blir varmere, så smelter isen. Når isen smelter, påvirker det havstrømmene. Golfstrømmen fra Mexico vil bli "utvannet" og dermed snu eller stoppe på vei opp til Nord-Europa. Dermed vil temperaturene her bli kalde. Uten Golfstrømmen hadde det ikke vært liv i Norden. Skjønner? Global oppvarming = Istid, større værsystemer o.s.v.. ikke nødvendigvis høyere temperatur over hele kloden.

Ja absolutt! Jeg tror verden kommer til å forandre seg totalt etter så mye klimaendringer i verden.. det er det ingen tvil om. Og det er ingen andre enn VI mennesker som kan gjøre noe med det!

Om det du sier er sant, så kan vi bare takke oss selv. Jeg velger å håpe på at det ikke ender som du sier. Skaden er allerede gjort, men vi kan vel fortsette å jobbe imot det, for vi har ikke noe å tape lenger.

Skriv en ny kommentar