French drepte Moland

En tanke jeg ikke hadde tenkt, før jeg leste overskriften på #VG. Nå er det selvfølgelig stygt å anta slike ting, men liksom.. 

Man blir jo kanskje litt gal av å sitte fengslet i 4 år, på en dårlig celle i Kongo også. 


/ Illustrasjonsbilde

I tillegg til det faktumet, er de jo begge også tiltalt for nettopp drap. Tanken bak det hele, kunne jo ha vært at Norge kanskje reagerer og handler litt kraftigere hvis èn av de plutselig skulle dø. Dermed blir den gjenværende av de kanskje hentet tilbake til Norge. 

Dere skjønner greia? Drapet kunne jo vært en greie for å fremskynde prossessen litt. 

Vi må ikke glemme det de har gjort. De har faktisk reist rundt i hele verden og utført spionasje og drap flere steder mot flere mennesker. Bare fordi de har hatt det jævlig på en celle i #Kongo betyr det ikke nødvendigvis at ting er "ok". 

Å ja, man kan si mye stygt om militæret i Kongo. Det kunne man også før disse to "heltene" skulle reise nedover å "redde verden". At de er så idiotiske at de risikerer livet sitt ved å drepe andre mennesker i et fremmed land er noe de selv må stå for. De visste mest sannsynlig alt som var verdt å vite om hvordan ting fungerer der nede, så at de ble dømt til døden, eller som det også kan sies: livsvarig fengsel, er noe de regnet med. Når det da ikke lenger er et mulig teoretisk scenario, men den faktiske realiteten, må man bare leve med det. Enkelt og greit. De kunne blitt hjemme i #Norge, liksom. 

Hva tror du? Er dette nok en brutal handling fra Joshua French? 

14 kommentarer

Hmmm. jeg prøver å holde meg utafor saken jeg.,

Du burde være ekstremt forsiktig med å skrive slike ting! Det er ingen som vet hva som egentlig har skjedd, om de virkelig har drept sjåføren eller om de har drevet med spionasje. Rettssystemet i Kongo er helt annerledes enn i Norge, og ingen kan vite om de er feil dømt eller ikke. At french er mulig mistenkt er ganske naturlig siden de har bodd på samme rom i fengslet og har samme dom som moland, men det å være mistenkt for det er ikke det samme som å virkelig ha gjort det! Hvorfor skulle frenc ha drept kameraten sin? Ingen vet hva som egentlig har skjedd, så vær forsiktig med å anta slike ting!

Sigrid: Altså, nå er det fritt å anta hva søren man vil i dette landet. For det andre, om det hadde vært noen tvil om dommen, så hadde nok Norge gjort mer, definitivt. Dersom Kongo hadde tatt uskyldige mennesker å putta i det fengselet ville nok også Domstolen i EU grepet inn for lenge siden. Er også klar over at det å være mistenkt ikke er det samme som å være skyldig. :-)

Hva som har skjedd er ikke godt å si. Men såvidt jeg har fortsått det så var jo avdøde syk veldig lenge. Så det er mange muligheter her. En mulighet er jo også at Kongo vil fremstille seg selv "bedre" og at de derfor prøver å legge skylden over på kammeraten? Jeg mener, de har sikkert fått litt refs i møtene som har pågått etter dødsfallet.

Ine Camilla: Joa, du sier noe der. Dette er jo bare noe jeg antar, som kommer tydelig frem i innlegget. Men allikevel, synes det blir feil at man automatisk skal tro alt godt om disse to, etter alt de har gjort. Mye av anklagene de sitter inne for har de også selv stått for, såå.. Vanskelig å si.

Signerer Sigrid her :) Du burde være litt forsiktig med hva du uttaler. Klart det er "fritt til å annta hva søren man vil i dette landet", men man må jo forsatt tenke over hva man skriver på en blogg alle kan lese. For alt vi vet er de helt uskyldige begge to.

josefine Lossius (17 år og gra: Godt mulig de er uskyldige. Ikke opp til meg å avgjøre det. Sier heller ikke de er skyldige. :)

Jeg tror på ingen måte noe godt om de. De sa de drepte sjåføren i selvforsvar, men de tok noen veldig uheldige bilder med seg selv og liket hvor de gjorde seg til, var det ikke så? Men uansett hva noen har gjort unner jeg dem ikke å sitte fengslet i Kongo! Synes han burde utleveres til Norge, men rettsaken/dommen burde fortsette her. Det er min mening hvertfall. Kanskje rettsvesenet i Norge er litt mer upartiske.

Det er helt umulig å vite hva som EGENTLIG har skjedd, men innerst inne har jeg ikke noen tro på at French har drept Moland. Det er greit nok at man kan bli frustrent av å sitte i fengsel, og spesielt i et helt annet land, men ikke nok til å ta livet av en kamerat. Og om det hadde vært tilfelle, ville det blitt gjort for lenge siden. Jeg har mer tro på at Moland har dødd av sykdom. Det var jo vist på tv at han hadde fått malaria for en stund siden, og det syntes lang vei at han var syk. Så jeg vil heller si at det var noe som var fysisk galt med han, og jeg tror French er uskyldig akkurat her :)

Om de har vært uskyldige hele veien, er en helt annen sak. Sånn sett har jeg ingen formening om akkurat det, for jeg har ikke peiling på det som egentlig har skjedd. Ingen vet det!

Uansett syns jeg at de kunne sonet straffen sin i Norge, og jeg syns det er trist at Moland er funnet død!

Orker ikke sette meg inn i den saken jeg.

Ine Camilla: Enig i mye av det du sier :)

Julianne: Ja, du sier noe der :) Takk for kommentar :)

Malin Våde: Hehe, kanskje like så greit :-)

Skriv en ny kommentar