Bloggtips

Bloggtips er noe av det mest etterspurte på internett, og #blogging er faktisk i vinden som aldri før. 

Men, hvilke #tips er det egentlig som fungerer? 

1. Sosiale medier

Del bloggen din jevnt på sosiale medier. Facebook, Twitter og alt det der. Legg gjerne bloggen din som "nettsted" på Instagram også, inne på innstillinger. Dersom noen finner deg interessant på Instagram, sjekker de gjerne ut bloggen din for å finne ut mer. 


Når det gjelder deling av innlegg på Facebook og Twitter.. Ikke spam. Ikke del alle innleggene dine overalt, hele tiden. Del de beste, og sist men ikke minst: Bruk en ærlig overskrift. Dette skaper tillit, også slipper de som stikker innom å bli skuffa hvis innlegget ditt ikke handler om det overskriften sier. Det er overskriften som selger. 

#Bloggtips : Dersom du vil dele bloggen din med andre på Facebook, kan jeg anbefale å trykke her. En gruppe på Facebook hvor bloggere besøker hverandres blogger. Utrolig smart, og en fantastisk mulighet til å oppdage og bli oppdaget av andre bloggere. 

2. Bruk gode bilder

Det er lov å bruke bilder du finner på Google, så lenge du har tillatelse fra eier. Men, prøv å ikke overdriv bruken av andre sine bilder. Dette skaper et veldig fjernt forhold til de som leser bloggen din, og det blir vanskelig å danne seg et bilde av hvem du faktisk er, og hva du klarer å formidle.

Ta egne bilder dersom du vil pynte innleggene dine. Det trenger ikke være relatert til innlegget, så lenge det treffer leseren. Av og til kan selv det enkleste bildet du tar med mobiltelefonen din gjøre et innlegg 10 ganger bedre. 

3. Ikke vær en surpomp 

Det er enkelte "sinnabloggere" som slår gjennom, men det er sjeldent. Når du selv leser en blogg, så vil du helst lese for å ha underholdning. Du vil ikke sitte der å føle at verden er et trist sted å være. Da vil du forlate bloggen med dårlig stemning, noe som minsker sjansen for at du besøker den igjen. Slik er det med leserne dine også. Hvis de får en "goodfeel" når de stikker innom bloggen din, er inntrykket gjort og du vil mest sannsynlig ha en god søknad på å ha skaffet deg en ny, fast leser. 

4. Ha et ryddig #design / skriv pent 

Utseendet til bloggen er nesten like viktig som innholdet på bloggen. Dersom bloggen ser ut som et bombehøl etter 2.verdenskrig er det på tide å bytte design. De fleste ser designet før de leser teksten/innholdet på bloggen, noe som er utrolig viktig. Du har kanskje selv valgt å trykke deg ut fra en side som ser useriøs og rotete ut? 

Hvis du klarer å holde artiklene dine fine, med gode avsnitt på riktig sted, litt bilder og et stilrent design som sier "profesjonalisme og seriøsitet rundt bloggen min", da er det topp stemning! 

5. Spar leserne dine for dataspråket

Ja, blogging foregår som oftest via en data, men spar leserne dine for "<3" og ":-)". Å lese en tekst med smileys innimellom som både rekker tunge, ser sjokkert ut eller smiler er skikkelig forvirrende. Det ødelegger teksten fullstendig, og har absolutt ingenting i en ordentlig tekst å gjøre. Det er sånt man sparer til chaten på Facebook. 

Jeg har selv hatt en diskusjon med en blogger som mente at det ikke ville blitt regnet som en skrivefeil på skolen dersom man lurte inn en smiley på en norskeksamen f.eks, bare fordi det ikke var mulig å skrive smileyen feil. Stakkars menneske sier jeg bare, å anbefaler deg å slutte med smileys hvis du bruker de. Uttrykk heller hva du føler gjennom en god skrivemåte. 
----------------

Tja.. velger å runde av der. Har selvsagt enda flere tips på lur, men blir tidkrevende å måtte skrive ned alt. Velger å spre det utover flere innlegg fremover, så får vi se om jeg ikke heller lager ett innlegg for samtlige tips en gang i tiden.

Synes du det var gode tips? Lyst på flere?

Del med venner på Facebook:  

30 kommentarer

Kjempe brae tips! :)

Monica Lindstad: Takk :)

Andrine Aasen: Takk :)

kjempebra tips! :) vil gjerne ha flere :)

RENATE DAHLEN: Takk for det :) Så braa!

Fine tips, fin blogg! :)

Ine Camilla: Takktakk :-)

Synes tipsene dine var supre :) Kom gjerne med flere :D

Ha en fin dag :)

Haha, gud! Det er så sant!

Herregud sånn "***** selges" og så kommer du på bloggen så er det gamle stygge klær.

Eller "konk" så er det ubrukelige ting til gevinst! Gud. haha

I tillegg, designet og overskrifter trekker veldig :)

min mening er designet. Men du er flink! Alt det du skriver er riktig.

freshtopp: Takk for det :) Tror nok det kommer flere tips ja :p

Takk, likemåte!

Malin Våde: Jaa.. sant.. Den store konkurransen var plutselig ikke så stor lengre når premien var 10 hårstrikk tilsendt i posten liksom :p

Takk for det :) !

Hahahah. Herregud! Det er så trist! :p

Malin Våde: Jaaa :-p

Bra tips. Gleder meg allerede til oppfølgingen.

Annette: Takk :) Godt å høre ^^

det var gode tips

liss: Takk for det :)

Utrolig bra tips!

Ta gjerne en titt innom bloggen min :)

scarlets: Takk :)

Skal titte innom vetdu :)

emilie nordtun eide: Takk :)

du kom med gode tips!:)

Marion !: Takk for det :)

Gode tips!

Gode tips, er helt enig :)

Skriv en ny kommentar