Hetebølge har drept flere i Kina

De som kjenner meg godt, vet at jeg har en liten interesse for vær. Ikke så rent liten heller. Mange tror at været er noe kjedelig dritt, med regn og sol. Liksom.. Det er mye mer enn det. Det er historie, det er følelser og det er livet vårt. Uansett hvem du er, eller hvor du bor, så er været noe av det som har påvirket deg mest her i livet. Tenk på det du. 

Uansett, jeg bare skrive om den kinesiske hetebølgen som har rammet store byer som Shanghai blant annet, og tatt livet av flere mennesker.

Værforholdene har forandret seg over hele verden, og både kulde og heterekorder verden over blir slått hver eneste dag. Slik var det ikke før. Nå skjer det oftere og oftere. 

I Kina i Asia herjer nå en hetebølge. Det har aldri vært så varmt i landet på 140 år. Da er det varmt, for å si det sånn. 

Flere titalls mennesker skal være døde som følge av varmen. 


I Suining-Sichuan provinsen prøver mennesker å avkjøle seg ved å ta turen til et basseng i en park. Vanskelig å se vannet her. 


Ser ganske så håpløst ut. Liksom.. Man ikke ha med seg den største oppblåsbare haien for å kjøle seg ned. 


En gutt steker egg og reker i en stekepanne, kun ved hjelp av varmen fra et kumlokk. Da kan du jo tenke deg hvor mye varme det er snakk om! 

Imorgen er temperaturen forventet å øke enda mer, og dødstallene naturlig nok også eskalere til et nivå som rett og slett er ubegripelig. 

Bekymrer du deg over de stadig mer ekstreme værsituasjonene? 

9 kommentarer

huff, stakkkars mennesker :( ja, det er noe som jeg tenker over hele tiden :/

Off stakkers folk!!!

Monica Lindstad: ja.. : (

Ja vet du hva, det er faktisk noe som skremmer meg skikkelig! Dessverre tror ikke at det kommer til å gå opp for jordas befolkning at noe må endres på, før det er for sent. Å kunne steke egg på et kumlokk er jo bare helt absurd. Så sykt varmt det må være...

Når Jesus blir spurt om hva som er tegnene på verdens ende i mark.13.8, svarer han blandt annet at " Folk skal reise seg mot folk og rike mot rike. Det skal være jordskjelv mange steder, og det skal være hungersnød. Dette er begynnelsen på fødselsriene."

Jeg tror kanskje alt ekstremværet og katastrofene som rammer oss er tegn på en verdens siste krampetrekninger.

-et litt annerledes syn enn de fleste har, men :)

Ja, det er bekymringsverdig hvordan alt endrer seg så fort, men så er ikke vi mennesker helt uskyldige i hva som har skjedd heller... Desverre

Som du sier så fatter jeg ikke hvorfor de må ha med seg baderinger og slikt.. Det tar jo bare plass!

Appelsinpiken: Korttenkt :p

Skriv en ny kommentar