Noen tanker om Sørreisa

Bah.. Det er ikke stort som skjer i Sørreisa for dagen. De fleste er på sommerferie, å basen står på minstebemanning. Noe den har gjort en god stund. 

På mange måter er det utrolig godt med lite folk. Allikevel er det greit å ikke se de samme folka for mye også. Blir jo klin gæren til slutt. Tror faktisk jeg holder på å miste fatningen allerede nå, egentlig. Gleder meg liksom til jeg er ferdig her, å kan fortsette livet mitt. Jeg føler det hvertfall slik at etter jeg dro inn i militæret, så er livet mitt satt på vent liksom. Jeg er ikke en sivil person lengre. Jeg kan ikke stikke ut på byen i Trondheim og drikke meg dritings. Jeg kunne heller ikke vandre rundt på Festningen natt til 17.mai å være helt kanon. 

Tradisjonene forsvant. De hverdagslige rutinene forsvant. Jobben, familien, vennene.. Alt ble brått byttet ut med grønn uniform, morgenvask og altfor tidlig opp om morgenen. 

Tror enda ikke det har gått opp for meg, at jeg faktisk befinner meg i Troms. Jeg skal helt ærlig innrømme at jeg hadde tusen fordommer om denne plassen før jeg dro opp hit. At jentene fra Nord-Norge hadde masse hår under armene f.eks. At jenter hadde bart. At alle og enhver kalte hverandre for "hæstkuk" når de skulle være hyggelige osv. 

Sistnevnte er faktisk ikke så altfor langt unna realiteten, da en mann som jobbet på Bardufoss Lufthavn kalte meg hæstkuk fordi jeg hadde stående litt bagasje der. Fuck dæ kis. 


Dette er Sørreisa sentrum. Bestående av et par bensinstasjoner, altfor mange butikker i forhold til innbyggere, en frisør, et vaskeri, rådhus og masse annet tull. 

Sentrum her er faktisk altfor stor med tanke på innbyggertall, men av en eller annen grunn så ser det faktisk ut til at butikker og bedrifter klarer seg allikevel. Kan ha en sammenheng med at det ikke er så mange store plasser rundt her. 

Uansett, nå har jeg egentlig bare skrevet masse tull. Aner egentlig ikke helt hva det er jeg prøver å få frem med dette, men. Har hvertfall fått blogget. Ikke verst bare det, sa kjærringa. 

Kunne du tenkt deg å bo i ei lita bygd i Nord-Norge? 

13 kommentarer

Jeg bor på Storsteinnes, dødt her også. Men med kjæreste og baby på tur så får man dagen til å gå. Storsteinnes er en liten plass det og. Jeg er jo fra Ålesund og er vant med liv, men her er det så dødt at det føles ut som man er på hyttetur til tider, verste av alt er at jeg trives her :)

Camilla Elisabeth: Er vel ikke så altfor langt herfra det? :p Eller, ikke med tanke på alle avstandene her oppe i nord hvertfall :)

Blir fort litt hyttetur-følelse her oppe ja, men det går helt greit liksom. Kunne jo vært verre, ikke sant? :p

Bor allerede på ei bygd på sunnmøre jeg:D

kul bildet kan du kommentaren til baken til GOD MORGEN BLOGGEN,

bor i lita bygd uten forr larvik her går det ikke busser en gang om sommern kun når det er skole. hadde butikk den ble lakt ned for sikker 13 årsia hadde bensinstasjon som ble lakt ned for 3-4 årsia . har kun skolen igjen her. nermeste tettsted er nabobygda med butikk og bensinstasjon. men kommer men frem har bil og lappen ofc.

maykipus: Ouch da, hørtes ikke helt bra ut det der altså :p

camilovesalmosteverything: Sunnmøre ja.. :) Da har du mest sannsynlig en fin dialekt da!

Sørreisa er ca en times kjøring herfra :p så føler med deg :p

Camilla Elisabeth: Haha, da har du helt sikkert opplevd samme type vei as.. :p

Tydelig at du er for lite ute i Sørreisa, er ikke så ''dødt'' som du skal ha det til akkurat.. Men når man kommer som en forbanna idiot opp hit å sier at det er dødt her, klager å syter på veier, du tror jentene hadde hår under armene å bart, det er så lite å det er liksom bare syt på syt på syt ...da skygger folk bane. De fleste skygger igrunn bane for pripne militærgutter mtp. at de syter å kjater om alt mulig når de kommer hit.. BUHU, du er ikke i storbyen men vi lever da faen meg likt dere uansett.. Herregud!! :p

Prøv å legg sytinga hjemme i STORbyen din du, så skal du se at folk gidder å bry seg mer å du får henge med folk som lager mer liv/evt. at de tar deg med dit det ER liv.. ;)

KONKLUSJON : SLUTT OG SYTE, VI LIKER IKKE SYTING!!! Pinlge :p

Peyt: Alle jeg har snakket med, som bor i Sørreisa sier det er dødt her. Folk som kommer fra Sørreisa, som jobber på basen, sier det er dødt her. Også folk som ikke kommer fra Sørreisa, sier det er dødt her. Det er ikke klaging, og jeg tror nok de aller fleste fra militæret prøver å gjøre det beste ut av det.

Hvordan man kan være pingle når man er "ute" i Sørreisa/Finnsnes hver helg, sosialiserer og blir kjent med masse nye folk er merkelig. Det er fortsatt dødt her selvom det faktisk skjer ting av og til.

Som du vil ..men merkelig at jeg ikke ser noe til den ''døde'' siden av Sørreisa! :p

Skriv en ny kommentar