Det er alltid oss gutta

Det er en ting jeg har hatt lyst til å skrive om lenge. Veldig lenge...

Dette er et utrolig viktig tema, som blir bare mer og mer viktig. Likestilling er hett som aldri før, og de aller fleste er veldig gira på at kvinner skal få like mye "rett" til alt som menn har hatt rett på tidligere. Dere skjønner greia. 

Nå er det jo normalt at menn er litt husmødre. Tar gjerne oppvasken, henger opp klær, vasker klær, passer barna, lager mat osv osv.. 

Men det er èn ting. Èn ting, som skjer hver eneste kveld. Flere tusen hjem. Flere millioner hjem verden over.

Det ødelegger nattesøvn.. 

Det ødelegger dagen derpå..

Det ødelegger forhold..

Det ødelegger blodsirkulasjonen.. i håndaJeg snakker selvsagt om "spooning". Å sikter til det faktum at det er menn som alltid er nødt til å være den såkalte "big spoon". Altså den store "skjeen" som omfavner "little spoon", den som ligger "inni" den store. Nå ble det veldig mye ord i gåseøyne her, men dere skjønner greia antar jeg. Derav navnet "spooning". 

Det er forsåvidt ikke bare jeg som irriterer meg over at gutter alltid må være "Big spoon"..  

Det er et ganske vanskelig tema å snakke om. Kanskje burde man bare drite i det, kanskje fortjener denne saken å se dagens lys. 

Både gutter og jenter har forsåvidt de samme argumentene når det kommer til hvem som skal være "big spoon" å ikke. Et kjent argument fra jentenes side er: "Fordi det skal være sånn". 

Vel, da kan vel dere bare ha dere tilbake på kjøkkenet å stå der og lage mat hele dagen også da? Slik det var før i tiden. Tror ikke det. Var en kvinne som ropte "Likestilling!" for sånn hundre år siden eller noe sånt. Dere ser hvor vi er idag. Kanskje det er på tide å balansere det litt igjen, ved å legge vekt på menns side også. 

Hva mener DU? Burde gutter også få være lilleskje iblant? Kommentèr nedenfor. 

37 kommentarer

fin blogg!

hyggelig med kommentar tilbake :)

Jeg synes absolutt gutten skal få være lilleskje iblant! Problemet ligger sannsynligvis i at gutten ofte er "større" enn jenta slik at det blir naturlig at gutten ender opp som storeskje.

Ingrid Emmariza: Jaa, det har jeg også tenkt, at det er størrelsen, men liksom.. I praksis har det faktisk ikke så veldig mye å si det heller :p

Helt enig. Selv har jeg en kjæreste som er mye høyere enn meg, så når jeg liksom skal være storeskje, føles det som om jeg febrilsk prøver å omfavne en stor tresleiv.

Men koselig er det nå likevel, uansett hvem det er som er hvilken skje;)

Ingrid Emmariza: Hahah, huff :p Jaa, man må ta vare på tresleivene også vetdu : p

Morsom video da ...

-Ronja :-D

Hos oss er det litt motsatt... Som regel er jeg den som vil være den store skjea, men bytter litt på :)

Ronja Karine: Jess :p

Helene Viktoria: Uh, nice :p er greit å bytte litt ja! :)

Tenkte i forhold til likestillinga. Er egentlig ganske tilfeldig at det er blitt sånn :)

camilovesalmosteverything: hehe :p

Helene Viktoria: Ah, jaa :) Du sier noe der :)

Haha, du har et poeng :D

Det er vel en mening med det, og så er det vel såpass privat at det får vel være opp til hver enkelt hvordan man vil sove. Hehe :p

Sigrunn: Jaa, jeg har det, haha :p

Alex Gjoroy: Haha joa, du sier noe :p

Begge deler er koselig! :)

Jeg elsker å være ''big spoon'' mot kjæresten min jeg. Synes det er like godt som å være den ''lille'' :)

Inga: Jeej, noen som har skjønt det :p

hahaha morsom kan du kommentaren til baken til jeg slutter å blogg ! ! ! :)

Jeg liker veldig godt å være big spoon. Det blir ofte så varmt å være little spoon at jeg synes det er greit å bytte litt på det :)

Hehe.. Så interessant du tar det opp, aldri tenkt på det slik du beskriver det. Men her i husstanden bytter vi på å være big spoon i alle fall ;) Man føler seg trygg og beskyttet av å være little spoon, så all right å bytte på rollene syns nå jeg.

Njææ.. jeg liker å føle meg trygg og tatt vare på av "storeskje".. JEg føler meg hakket mer maskulin om jeg skal begynne å holde rundt kjæresten min, selvom joda.. det skjer :P

Selvfølgelig, her i huset er det likestilling på det! Men med voksende mage hos kona så begynner det å bli vanskelig :P

Haha, må le litt egentlig fordi dette var ett litt tilfeldig innlegg egentlig, liksom hvordan kom du på at du skulle ta opp dette? Uansett så må jeg si meg enig i det du sier at dere fortjener jo og å bli passet på litt, like mye som vi jenter gjør. Det hadde jo ikke skadet verdens forhold om det ble byttet litt på det? Det er jo som flere sier i kommentarfeltet "litt med størrelsen å gjøre" og jeg er jo litt enig i det og... Men jeg synes det er koselig å la gutten få være lilleskje iblandt og! Det er jo ofte at gutten passer på jenta, så hvorfor ikke tenke på at gutten og kanskje trenger det?

jane: Ehm, hæ? :p heh

Arctic Girlie: Jaaa, du sier noe der! Temperatur kan forsåvidt variere litt har jeg funnet ut. Noen ganger er det varmest å være big spoon også. Alt ettersom vedkommende du ligger med er varm eller kald osv :p

Jegerfrue: Godt å høre at dere bytter helt naturlig! Jaa, man føler seg trygg, også er det jo litt godt å få den andre til å føle seg trygg også, så er egentlig bare fint at det byttes på :)

Kristina sin vei: Heheh, er ikke noe galt ved å føle seg litt maskulin vel? :p

Lene: Høres bra ut! Haha, kan bli verre når den kommer frem ja :p

sweetexplotion: Jeg begynte bare helt plutselig å tenke, haha. Er jo egentlig noe de aller fleste av oss har grublet på minst èn gang her i livet vil jeg tro :p

Jaa, sant det du sier der. Er koselig for oss gutta også :) Hehe

Hahaha, jeg holdt på å le meg ihjel når jeg leste at det var spooning det var snakk om. Trodde det var noe heelt annet.

Har tenkt på det der jeg og, og ja, "det er bare sånn det skal være", pluss at for min del er det at jeg føler meg tryggere og beskyttet, det er koselig og fordi at kjæresten min er veldig mye høyere enn meg. Hvis jeg ligger bak ham så ser jeg ikke over det massive ryggpartiet hans, jeg klarer ikke å holde rundt ham på en naturlig og behagelig måte siden jeg ikke har de lengste armene, og hvis jeg skal ligge så langt opp at han har hodet i halsgropen eller brystet mitt, er jeg så kort at jeg ikke klarer å krølle opp bena. Det blir liksom bare ubehagelig og irriterende for min del, men vi gjør det slik av og til uansett! Jeg lar bare den hånda som egentlig skulle ha vært under ham, ligge bak meg, hvis du skjønner :p

viilire: Hahah, du har begynt å tenkt mye på det der du :p

Moro å lese hvilke problemstillinger dere møter, haha, skjønte ikke helt det med hånda men :P

kose lig bildet kan du kommentaren tilbaken til Jeg slutter å blogge ! ! ! :)

Sykt morsomt innlegg! haha

Skriv en ny kommentar