På leting etter det perfekte

Det har alltid eksistert. Men det er først nå det har eksplodert. Presset og fokuseringen omringer deg 24/7. Ukebladet, TV og sosiale medier er store områder hvor dette bare vokser. De tynne modellene på forsiden av MAG og Vogue, de altfor smale utstillingsdukkene på Cubus og eksperter som sier vi må spise sunnere. Det er ikke rart at vi går i vår egen boble og tenker på kalorier, trening og at alt skal være sunt.

#sommerkroppen2013
Det er sommer, det er varme og mange av oss gleder seg til å legge vekk dunjakkene og erstatte de med bikinier og korte shortser. Men er det alle som ser frem til denne tiden av året? Nei, det tror jeg ikke. For vi finnes alle i forskjellige fasonger; pæreformet, runde og smale. Høye og lave. Vi har alle komplekser for et eller annet hos oss selv, slik vil det alltid være.

Sommeren handler ikke lengre om å kose seg og å nyte livet, tvert imot. Det handler mer om hvordan du ser ut. Bilringene dine rundt magen skal være borte og rumpa di skal se stram og fin ut. Man skal jo heller ikke spise ei grillpølse, det er fyfy-mat. Om sommeren skal du bare kaste i deg litt salat. For du vil jo ikke se feit ut i bikini? Du vil for all del ikke få litt synlige former på kroppen?

Cottage cheese og alt det der
«Til frokost i dag spiste jeg noe veldig godt. Jeg spiste en boks cottage cheese med kanel på. Det var kjempegodt og jeg ble stappmett». Jeg har kommet ut av tellingen på hvor mange blogger jeg har lest akkurat den setningen. No offence til deg som liker det, men ærlig talt, du blir vel ikke mett på det? Jeg spiser gjerne to kneipskiver med skinke og ost til frokost. Det holder i massevis. Det er godt og jeg blir mett. Kalorier, hvem bryr seg om det? Ikke jeg iallefall.

Jeg har alltid vært en person som har spist det jeg har lyst på, når jeg vil og hvor jeg vil. Får jeg lyst på en sjokolade, så kjøper jeg en sjokolade. Vil jeg ha lasagne til middag, så blir det lasagne til middag.
Jeg orker ikke å regne ut hvor mye kalorier jeg skal ha i meg i løpet av en dag, og jeg orker heller ikke stå på butikken å sjekke hver vare jeg handler. Det har jeg ikke tid til.

Overdrivelse
Jeg HATER, og da mener jeg HATER folk som støtt og stadig legger ut bilder og statusoppdateringer på sosiale medier om at de skal trene og at de har trent. Seriøst, spar meg. For all del, trening er bra, men det går til en viss grense. Du trenger ikke å opplyse dine 486 venner om at du elsker trening og har vært innom treningssenteret to ganger på èn dag.

Instagram har virkelig vokst frem det siste året, og er det nye store innenfor en sosial plattform hvor du kan følge, like, kommentere og legge ut bilder. Jeg får en klump i magen hver gang jeg ser et treningsbilde. Ikke rart at kroppsfokuset er så stort som det er. #fitspo, #sk2013, #nåkansommerenbarekomme, #trening, #fitness, #healthy, du skjønner tegninga. Men når du sitter der, å ikke er tynn, veltrent osv, så får man fort veldig negative tanker om seg selv. Kanskje vi trener like mye uten å få raske resultater. Selvbildet vårt blir dårlig. Vi vil så gjerne se ut som de tynne. Vi vil se bra ut.

Du er perfekt akkurat slik du er
Jeg er misfornøyd med kroppen min. Jeg synes jeg har for mye magefett som jeg gjerne skulle bli kvitt. Men det er slik jeg er. Jeg har godtatt det. Jeg prøver nå heller å trene to-tre ganger i uken og prøver å spise noe sunnere. Jeg overdriver ikke, hverken i matveien eller treningen. Jeg velger å gjøre få endringer, og kanskje jeg ser resultatene over tid. Spiser kun godteri i helgene. Det må jo være lov å unne seg litt godt. Du trenger ikke å trene seks dager i uken å spise kun salat for å føle deg vel, skjønner du.

Selv om vi gjerne vil bli som andre, så kommer vi aldri til å bli det. Vi må lære oss å godta at vi er forskjellige og slik vil det alltid være. Vi må lære oss å elske det vi hater ved oss selv. Jeg har lært meg å drite i kroppsfokuseringen. Jeg vil være glad i meg selv for den jeg er. Jeg vil ikke la meg påvirke av det alle andre gjør.

Jeg er perfekt. Det håper jeg mange andre også tenker om seg selv. 
Det er ikke noe annet vi skal tenke om oss selv. 

Håper ingen tar seg nær av dette. Jeg har skrevet det ut i fra hvordan jeg føler det.

- Jente 20 


Del med venner på Facebook: 

6 kommentarer

Silje Kristine

Bra skrevet!

Utrolig bra skrevet! Og den der cottage cheese greie.. fy f*** det smaker ikke bra altså. Tenkte jeg skulle prøve det i og med at det er det "alle" sverger til nå for tiden, men aldri igjen! Skal jeg spise en skikkelig sunn frokost blir det yougurt med mushli, eller mager vanilje kesam med bær! Det funker :) Ellers går det i knekkebrød med diverse pålegg.. no more cottage cheese

Meru: Ja, hun som har skrevet det, ikke jeg :)

1boks Cottagecheese inneholder like mange kcal som 2skiver brød med ost, skinke og litt smør. Kommer selvsagt på mengden pålegg.

Selv liker jeg godt Cottagecheese, men en boks blir vel litt mye?! Og det blir veldig ensidig. Selv om det er sunt, er ingenting sunt i store mengder. Alle husker vel hun som tenkte laks var sunt til alle verdens måltider?!

Kristine: Jeg spiser jo som oftest MER enn 2 skriver med brød og ost, skinke og smør. Det er et lite måltid for MEG liksom. Vil det si at jeg spiser for mye? :p

Skriv en ny kommentar